Det sker i Stockholm överlägset flest flyttar i Sverige och detta är något som dessutom kommer att öka ganska rejält i framtiden. Redan nu räknar man med att så mycket som tre stycken bussar fulla av människor dagligen flyttar till Stockholm och då dessa sällan får en bostad som går att anse som permanent så kommer flyttarna att öka.

Att man inte kan anse en bostad som permanent innebär i det här fallet att få personer har råd att köpa en bostad i Stockholm och istället får förlita sig på hyresmarknaden – en marknad som (särskilt om man ser till andrahand) innebär att man får vara beredd att flytta. Det som är gemensamt vid flyttar är att man som flyttande har ett val att göra och detta är att man aningen väljer att genomföra sin flytt på egen hand – man packar, man hyr ett fordon, man bär tillsammans med vänne , man flyttstädar – eller också där man låter en flyttfirma sköta jobbet.

Det som märkts i Stockholm är att allt fler väljer det andra alternativet och anlitar en flyttfirma. Detta tänkte vi titta lite närmare på och vi tänkte visa några klara för- och nackdelar som finns i att anlita en flyttfirma i Stockholm. Kort sagt; står man för att flytta i Stockholm så kan man ställa dessa för- och nackdelar mot varandra och därefter bestämma om huruvida en flyttfirma ska anlitas eller om man ska flytta på egen hand.

Fördelar med en flyttfirma i Stockholm
• Priset. En flyttfirma i Stockholm är billig och detta beror på att det finns en stor konkurrens i staden.
• Bekvämt. Naturligtvis; du slipper bära, du slipper hyra bil och du kan fullt ut koncentrera dig på att komma på plats i din nya bostad genom att anlita en flyttfirma.
• Extratjänster. Konkurrensen nämnde vi ovan och den sätter dig även i ett bra förhandlingsläge. Det vill säga; det är inte omöjligt att du kan få exempelvis paketering och/eller flyttstädning inkluderat i ditt pris (eller för en liten tilläggssumma)
• Tiden. En flyttfirma har parkeringstillstånd, den kan trafiken, den vet alternativa vägar och de har alla möjliga verktyg som gör att de alltid hinner med att genomföra en flytt på överenskommen tid.
Nackdelar:
• Priset. Även om det är billigt så kostar naturligtvis en flyttfirma pengar att anlita.
• Kvalitet. Alla flyttfirmor i Stockholm håller inte samma klass och här måste du själv undersöka innan du skriver ett kontrakt. Se till att ringa tidigare kunder, se över bokslut och omsättning, se om flyttfirman i fråga har många anställda och om de lämnar garanti på jobbet samt jobbar mot ett försäkringsbolag. Det tar – kort sagt – tid och kräver lite arbete innan du kan anlita en flyttfirma av hög kvalitet i Stockholm.

Bor du på Lidingö i Stockholm och behöver hjälp av en bra och pålitlig flyttfirma. Då kan vi rekommendera  http://cleanhome.se

Bloggtips

Advertisements